Прочитавши 1-е заблуждение трейдеров я зрозумів багато нового по діяльності ринку форекс.
А ле я не можу знайти відповіді на питання:
Куда буде рухатися ціна після покупки припустимо одного лота? Або інакшими словами як я вплину на рикову ціну купивши певну валютну пару? Раніше я думав що по законах ринку --збільшення попиту призведе до росту ціни. Тобто купивши пару я зразу є в плюсі, оскільки я своєю покупкою підняв ціну. Але якщо всі(97%) діють відповідно до торгових систем і купують так як вчать в ДЦ, то при таких загальних діях ціна мала б іти вгору і більшість була б в плюсі.
Пізніше я зрозумів, що колі я купив пару то хтось її продав. Тоді получається,що попит зменшився на одиницю і пропозиція зменшилась на одиницю, а оскільки до покупки вони були рівні, то після неї залишились рівними також, а отже здійснивши покупку я ціни абсолютно не поміняв.
Ніби все правильно, але все ж таки як тоді міняється ціна на ринку?
Зверніть увагу на малюнок поданий в главі:

Що було б якби ціна все таки пробила рівень "нетронутих сел лімітов"? куда вона б направилась? Вгору чи вниз?на наступному рисунку показано що при пробиттю вагомих бай лімітів ціна пішла вниз:

А отже якщо я здійснюю купівлю лота, то я рухаю ціну вниз?!
І щеодне не вирішене питання:
хто викупляє заявки по сел лимитам коли їхня кількість значно переважає заявки на бай на певному рівні ціни? Коли покупців по ціні 1.4000 більше ніж продавців по цій ціні. Напевно що викупом цих заявок займається Організатор торгів або банки. і звичайно їм не вигідно купувати заявки на селл, знаючи що цей викуп призведе до подешевшання пари і банк буде взбитках. Отож логічно припустити, що ціна після такого допомоги вниз не піде а наоборот вгору.
Здійсньоючи такі дії банк не є учасником ринку -- він просто організація яка забезпечує виконання функції моментального здійснення операцій на ринку форекс. а коли ви купили один лот, то продає його часто не реальний трейдер а банк для кого щоб через деякий час викупити лот в іншого треудера. А оскільки ви своїми діями опустили ціну, то банк викупить його в переважаючій більшості випадків по нижчій ціні ніж продав і це буде прибуток банку.
І тому 97% програют. Вони своїми спільними силами, рухають ринок в протележну сторону від напрямку здійсненої операції, Банки скупляють або продають лоти коли на ринку перекос(більше покупців чим продавців на певному рівні ціни або наоборот), потім ринок рухається в сторону протилежну(яка вигідна банку), після чого виникає наступний перекос(тепер уже продавців більше ніж покупців), банк допомагає і в цьому випадку, викупляючи надлишки пропозиції і так далі.. головне що організатори торгів отримують гроші від будь-яких коливань ринку.
Наведу приклад розрахунку
Тренд буде рости доти доки на форексі не зявиться більше покупців(лохів-- тобто не тільки трейдерів, а і населення комерційні організації... які занадто почало вірити в долар після його стрімкого росту і починаю скупляти його на вершині), ніж продавців. Реальні учасники ринку(трейдери, фірми, населення, банки які не є організаторами ігри) що продають валюту по цій ціні забезпечать лише 15-35% відсотків від попиту. Решту забезпечили банки організатори ігри. Зрозуміло що після цього долар впаде і буде падати доки його продавців стане значно більше ніж покупців. і банк буде купувати валюту на цьому ведмежому тренді, закриваючи прибутково свої продажі до початку спаду. і так підчас всьго існування ринку.
А мораль всьго що я написав в тому, що в ДЦ нас вчили, що ціна іде вгору коли пара масово скупляється. А получається наоборот -- ціна іде вгору коли пара масово продається. і тоді продавці(97%) залишаються в збитках а покупці 3% з прибутком.
Це все є моя власна теорія! І якщо в когось є якісь поправки до неї висловлюйте їх в цьому форумі!
Буду дуже вдячний за ваші коментарі!
Сообщение изменено: Mallex, 03 Апрель 2009 - 11:45 .